HAZIRLIK ATLAMA SINAVI

HAZIRLIK ATLAMA SINAVI

Hazırlık atlama sınavımız 13.09.2023 Çarşamba günü Saat 10.30’da yapılacaktır.

31.08.2023 728

İsteyen velilerimizin, sınav tarihinden 5 gün önce dilekçe ile Okul Yönetimine başvurmaları gerekmektedir.

Sınav Hakkında Genel Bilgi;

İngilizce sınavı yazılı ve sözlü olarak uygulanacaktır. Bu sınavın temel amacı, öğrencilerimizin 9. sınıf İngilizce dersinin gerektirdiği dil becerilerine sahip olup olmadıklarını ölçmektir. Bu dil becerileri okuma, yazma, konuşma ve dinlediğini anlama şeklinde dört ana başlıkta toplanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda, yazılı sınav, okuma ve yazma becerilerini ölçecektir. Yazılı sınavda öğrencinin dili doğru olarak kullanabilme yeteneği ve kelime hazinesi, sorulara verilen cevaplar yazma bölümü içinde değerlendirilecektir. Sözlü sınav ise dinlediğini anlama ve konuşma becerilerini ölçecektir. Sözlü sınavda öğrencinin konuşma becerisi, akıcılık, dilbilgisi kurallarına uygunluk, kelime hazinesi ve telaffuzu göz önünde tutularak değerlendirilecektir.

Türkçe sınavı ise yazılı olarak uygulanacaktır. Bu sınavın temel amacı öğrencilerimizin okuma- anlama, dil bilgisi ve yazılı anlatım alanlarındaki becerilerini ölçmektir.

Hazırlık sınıfı atlamak isteyen öğrencilerimiz için yapacağımız “Yeterlilik Sınavı (Muafiyet Sınavı), Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği:

“Madde 60

3. (Değişik:RG-13/9/2014-29118)  Hazırlık sınıfında öğrenim görmeden aynı okulun 9 uncu sınıfına doğrudan geçmek isteyen öğrencilerin velileri, yeterlilik sınavından 5 gün önce okul yönetimine yazılı olarak başvurur. Başvurusu alınan öğrenciler, birinci yabancı dil dersiyle Türkçe dersinden (Değişik ibare:RG-5/9/2019-30879) ders yılının ilk haftası içinde yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavlar, sorumluluk sınavlarıyla ilgili usul ve esaslara göre yapılır. Her iki dersten de en az 70 puan alan öğrenciler başarılı sayılarak 9 uncu sınıfa devam ettirilir. Başarılı olamayan öğrenciler hazırlık sınıfına devam eder.”

Dilekçe için Tıklayın...

Hazırlık atlama sınavı konuları için tıklayın...